GADELØBET GRAND PRIX BIKEBUSTER 2010 LØRDAG DEN 11. SEP.

Bandsholm Pro Cycling har igen fornøjelsen af, at kunne byde velkommen til et stort cykelløbs event, gadeløbet Grand Prix Bikebuster 2010 for motionister lørdag den 11. september .. Ud over selve motions gadeløbet, som kun er for motionister (ingen licens ryttere), køres der 3 gadeløb: et for de unge talenter, et for Junior, H-40/C-klassen og så det prof. gadeløb for A/B og inviterede professionelle. Derudover køres der et Derny GP for tidligere professionelle.

Kendisserne samles til duel igen
Det bliver et hæsblæsende arrangement, når Grand Prix Bikebuster bliver afviklet lørdag den 11. september i Hvidovre. Allerede 11.30 er der aktivitet i målområdet og arrangementet slutter først klokken 18.20.

Mange af de tidligere cykelstjerner vender tilbage på cyklerne og vil køre imod hinanden i et Derny Grand Prix for tidligere professionelle. Derny løbet vil være noget helt nyt og specielt herhjemme i Danmark og helt sikkert noget, som publikum vil synes rigtig godt om.

”Der køres et Derny Grand Prix over 8 omgange, hvor Derny-maskinerne fra 6-dagsbanen i Ballerup kommer ud og køre på vejen. Det er først gange, at sådan en event med Derny maskiner kører til et gadeløbs event,” forklarer løbsarrangør Henrik Bandsholm

Som pacere vil det meste af DBC professionelle Derny-korps være at finde som pacere. Af kendte pacere til Derny GP vil bl.a. den tidligere store 6-dagsstjerne og CSC-rytter Michael Sandstød være at finde, Mark Jakobsen, dobbelte vinder af amatørernes 6-dagsløbet og de tidligere 6-dagsstjerner fra 70-80érne Kim G. Svendsen og Gert Frank vil også være at finde i feltet som pacere.

”Ryttere til løbet bliver de tidligere 6-dagsstjerner Jakob Piil og Jimmi Madsen. Udover disse ryttere kommer tidligere Tour de France ryttere som, Søren Lilholt, indehaver af den grønne point trøje 1988 i en dag og i 1989 i fire dage, Bo Hamburger, en dag i gul trøje i 1998 i Tour de France samt vinder af 8. etape i 1994. Lars Michaelsen, som var Team CSC/Saxo Banks forårsklassiker stjerne på brostenen, Kim Marcussen dobbelt dansk mester på landevej og den mest vindende A-rytter i flere sæsoner, Steen M. Petersen tidligere professionel og nordisk mester som amatør, John Carlsen og Jørgen Emil Hansen kørt i A-klassen i 25 år og har vundet adskillige medaljer ved VM og OL i 100 kilometer holdløb 1966 guld, 1967 sølv, 1969 sølv og i 1976 OL Bronze,” tilføjer Henrik Bandsholm.

Den tidligere OL bronzevinder i 4000 meter holdforfølgelsesløb Ken Frost vil køre førerbil.

Kort efter de professionelles gadeløb, hvor Michael Rasmussen deltager i, vil der blot 15 minutter efter blive kørt en Derny GP finale med de otte bedste ryttere over fem omgange. Det er de samme pacere, som kører dette løb.